GUBIA-SLATS, a new system slatted wooden or bamboo ceiling

GUBIA-SLATS, a new system slatted wooden or bamboo ceiling

We have developed a new system of wooden or bamboo slats ceiling after several moinths of tests.

GUBIA-SLATS system is a recordable ceiling patented design with aesthetics, acoustics and comfort characteristics.

Wooden slats or bamboo slats GUBIA BSP-19 are available in 19mm width. Heights of the slats and the separation between them can be customized for each project.

The auxiliary structure is composed of primary and secondary profiles, covered of a fire-retardant plywood where a patented clip system is fixed. Each slat can be easily removed offering a great versatility to the ceiling.

The slats are coating with a fire retarded finishing, obtaining the Bs1d0 classification, according to UNE EN 13501-1: 2019.

Feel free to contact our technical department for more information.

GUBIA in the new offices of ING

GUBIA in the new offices of ING

The famous international bank ING DIRECT with offices worldwide, is building a new work center in Madrid. New offices with a renewed, modern and more ecological image with oak wood as the protagonist.

EAS _the architecture studio that has designed the project _ and the builder Construcia have trusted GUBIA Group for the manufacture of all the wood coverings.

Approximately 500 square meters of ceiling will be covered with oak slats in 150×40 mm, separated each other 200mm. This open ceiling design adds height to each of the spaces it covers.

The slats of the ceiling descend over the glass screens and other spaces creating a visual filter between rooms that once, allow to recognize the dimensions of the building. It is a beautiful project that recovers a pre-existing building, a contemporary project that bets on wood as the warmth material that any workspace needs.

Our work has already begun and once all the necessary material has been manufactured in our workshop, our carpenters are working at full speed on the site to conclude as soon as possible.

Bamboo in the ceiling of the Library of the University of Granada

Bamboo in the ceiling of the Library of the University of Granada

The intervention in the building of the University of Law in Granada for their suitability to Library, designed of architects Rus Pezzi, Ramirez Izquierdo y Aguayo Pérez will feature an acoustic ceiling of bamboo in the conference room

The chosen finishing is the reference Gubia BV c-v, vertical carbonized bamboo. The fire reaction of this ceiling is Bs2 d0.

We finished the manufacturing past week so it is prepared to be supplied. 

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad